2017. április 29., szombat

Kissolymoson nagy bográcsban főztünk



Nagy üstben főztünk Kissolymoson valamikor április elején Simonfi Ildikó kolléganőmmel annak apropóján, hogy gyümölcsfacsemetéket ültettek a faluban. Az akciót Csata Orsolya, a Hargita Stúdió főszerkesztője kezdeményezte, annak a kis tévészerkesztőségnek a vezetője, amely készíti a Székely Konyha Magazint. Ugyebár, mint a műsor háziasszonya illett kiállnom a főszerkesztőm mellett, így hát sokat nem teketóriáztam, egyből elvállaltam a főzést. Azt kértem csupán, hogy Ildikó kolléganőm jöhessen segítségnek, hiszen "régi motoros" és a közös főzést sem tegnap kezdtük. Pityókás tokányt főztünk minden jóval ellátva, volt benne füstölt császárszalonna, sertéslapocka, kolbász, száraztésztát is tettünk bele, amin kicsit csodálkoztak a helybéliek, de végül ők is jónak találták. Mondanom sem kell, utolsó cseppig elfogyott. A filmben egyébként fontos emberek beszélnek a kalákáról és a faültetés lényegéről - érdemes meghallgatni őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése