2015. július 16., csütörtök

Lecsós zöldbabfőzelék

A jó pap is holtáig tanul! - tartja a szólásmondás, de hozzáfűzném, hogy nemcsak. Mert biza az úgy van, ha mi, asszonyok összeülünk valahol, akkor előbb-utóbb a főzésre terelődik a szó, és csak úgy röpködnek a jobbnál-jobb receptek. Egy ilyen alkalommal hangzott el a képen látható pompás ételnek is a receptje, kedves régi ismerősöm, Réti Jutka ajánlotta, mint családja kedvencét, kipróbáltam és biza nálam is kedvenc lett. 

Hozzávalók: 40 dkg zöldbab, 1 nagyfej hagyma, 1 paprika, 3-4 paradicsom, olaj, só, 1 babérlevél, csokornyi petrezsemzöld és zellerzöld. 

Elkészítése
1. A zöldségeket megpucoljuk; a zöldbabot 2-3 centis darabokra törjük; a hagymát és paprikát kockára vágjuk; a paradicsomot nagyobb kockára vágjuk; a petrezselyem- és zellerzöldet finomra aprítjuk. 
2. A hagymát és a paprikát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, és addig pároljuk együtt, amíg kezd zsírjára sülni. 
3. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekavarjuk, feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldbab megpuhul. 
4. Végül gazdagon megszórjuk finomra vágott petrezselyem- és zellerzölddel. 
5. Tálaláskor tejfölt adunk mellé. 

Jó tudni! 
• A zöldbabot mindig forró vízzel engedjük fel, ellenkező esetben megedződik. 
• Ízvilágát tetszés szerint kevés cukorral gazdagíthatjuk.

Sikert a kipróbálásához, majd jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése